BLOG
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Verandering is de enige constante
June 8th, 2014 by kristel peirsman

Als er iets is waar je zeker van kan zijn dan is het verandering. Change is the only constant. Niet altijd leuk, veranderen. Net als je denkt dat het nu wel allemaal goed zit, gebeurt er iets dat alles weer in een ander daglicht plaatst.

Het essentiële van verandering is echter dat het steeds een uitnodiging is om te groeien. Om te evolueren. Jezelf eens van een andere kant te bekijken en alweer een stapje verder te zetten in de zoektocht die het leven is.

En dus ook ik verander regelmatig, en met mij ook mijn ‘bedrijf’. Het is een zoektocht geweest van bijberoep naar hoofdberoep, van eenmanszaak naar een vennootschap, van opstart naar uiteindelijk verkoop en nu zijn we weer terug bij het beginpunt uitgekomen. Ondertussen ben ik heel blij dat ik de activiteiten die ik als zelfstandige deed, terug als een hobby kan zien en dat ik niet meer de verantwoordelijkheid voor een zaak op mij hoef te nemen. En ik had beter moeten weten, want echt zelfstandig ondernemen zit niet in mijn KernTalenten. Maar tegelijk is mijn motto ook: what doesn’t kill you, makes you stronger.

Wat heb ik hieruit wel geleerd? Naast de vele lessen in relativeringsvermogen – niet altijd even leuk – heb ik toch ergens een uitlaatklep nodig  voor mijn sympatische empathie, voor mijn creativiteit en spiritualiteit, en voor mijn organiserend en initiatiefnemend vermogen. Onder welke vorm dan ook.

Dus gooien we het met briant over een andere boeg. Personal and business organisation lijkt me wel wat. Ik ben geen coach, geen therapeut, geen mentor, geen trainer. Maar ik kan wel advies geven en je helpen je organisatie op punt te stellen. Vooral persoonlijk, maar indien gewenst ook voor bedrijven. Al zal je bij mij geen klassieke benaderingen terugvinden. Want ook bedrijven bestaan tenslotte uit individuen … en vanuit het individu start alles.

 
© 2018, briant